Omschrijving

Een vrijstaande woning in een rustige woonstraat in het centrum van Liempde, op een ruim perceel met veel privacy en groen. De woning heeft een eigentijdse inrichting en afwerkingsniveau, is voorzien van een ruime woonkeuken, werkhoek en aparte living, heeft 4 slaapkamers op de eerste verdieping en een master-bedroom met badkamer op de begane grond. De woning is instapklaar, levensloopbestendig en zeer geschikt als gezinswoning. Ook is de woning geschikt voor mantelzorg.

De originele woning is gebouwd in 1980 en na 2009 zijn zowel het interieur als exterieur in stappen grondig verbouwd en onder architectuur gemoderniseerd.
De tuin is fraai ontworpen, heeft veel privacy en is door de gekozen beplanting relatief onderhoudsvriendelijk. Een pittoreske tuinschuur begrenst de tuin aan de achterzijde.


BEGANE GROND

Entree
In de entree, centraal gelegen met open trap naar de verdieping, zijn ook het toilet en de vernieuwde meterkast met ruim voldoende groepen aanwezig. De entree biedt toegang tot de woonkeuken.

Woonkeuken
De woonkeuken is de centrale ruimte in de woning. Er is ruimte voor een royale eettafel, die zonder probleem kan worden verlengd om een groot familiediner te organiseren. Middels openslaande deuren is er direct contact met zowel de voortuin als de achtertuin.
De keuken is voorzien van een hoogwaardige moderne inrichting met een werkeiland met vaatwasser en wandelement met 5-pits gaskookplaat, koelkast en twee ovens. De meubels zijn van het merk Bulthaup serie B3.
Grenzend aan de woonkeuken is een extra ruimte die momenteel wordt gebruikt als werkplek, maar ook als kinderhoek uitstekend dienst heeft gedaan.

Woonkamer
Deze ruime zitkamer staat met een doorgang in open verbinding met de woonkeuken, is georiënteerd naar de tuin en geeft aangename privacy. Een houtkachel biedt sfeer en warmte.


Slaapzone
Aan de rechterzijde van de woning zijn de master-bedroom met badkamer en inloopkast gesitueerd. Deze ruimten worden ontsloten vanuit een centrale hal die grenst aan de woonkeuken.
Wonen en slapen op begane grond maken de woning levensloopbestendig.
De slaapkamer heeft met een dubbele deur rechtstreeks toegang tot de tuin. De slaapkamer ligt aan de zuidoostzijde van de woning en is ook tijdens warme zomerse dagen aangenaam koel.
De inloopkast is praktisch en symmetrisch en biedt veel bergruimte voor kleding, schoenen etc.
De badkamer afgelopen winter nog gemoderniseerd en is ingericht met een ligbad, inloopdouche, twee wastafels, en een hangtoilet.

Bijkeuken en garage
De informele toegang tot de woning bevindt zich aan de linker voorzijde van de woning. Via de bijkeuken is er toegang naar de woonkeuken en de garage. In de bijkeuken zijn de wasmachine, wasdroger en koelkast gesitueerd, ook is hier een vaste hoge provisiekast.
In de ruime garage is plaats voor zowel een auto, (motor)fietsen als opslag. De gasgestookte Nefit CV ketel is in deze ruimte gemonteerd en is circa 7 jaar oud.


VERDIEPING

Op de verdieping zijn vier slaapkamers en een badkamer aanwezig. De grootste en kleinste kamer zijn onderling verbonden middels een doorgang. Ook is er via de overloop toegang naar de bergzolder, bereikbaar met een vlizotrap. De zolder biedt veel ruimte voor opslag.

Slaapkamers
De vier slaapkamer zijn gelijkwaardig in kwaliteit en afwerking en hebben allen een raam en radiator.

Badkamer
Vorig jaar is deze ruimte geheel vernieuwd naar een praktische en moderne doucheruimte. Erin zijn een inloopdouche, dubbele wastafel en hangcloset opgenomen.


EXTERIEUR

Tuin
De tuinen aan de voor- en achterzijde zijn aangelegd met grote variatie aan bomen, heesters, hagen en planten. Er is veel sfeer en privacy. Er zijn plekken met zon en schaduw.
De tuin is onderhouds- en natuurvriendelijk ingericht, er wonen vele vogels en vlinders etc. Aangrenzend aan het terras ligt een onderhoudsarme natuurvijver met vissen.
De verhardingen van de oprit en terrassen zijn uitgevoerd met klinkers en/of tegels en vormen samen met het groen een bijzonder afgewogen ensemble.
Een pittoreske oude berging achter in de tuin werkt als eyecatcher en geeft de achtertuin een praktische en sfeervolle beëindiging.
De achtertuin is voorzien van een beregeningsinstallatie gevoed door grondwater.

Zonne-energie
Het platte dak aan de linker zijde is zeer geschikt voor aanleg van een pv-installatie (elektriciteit opwekkende zonnepanelen). De gemeente heeft recentelijk twee grote eiken gerooid, waardoor er nu wèl zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Ook de meterkast is hiervoor geschikt.


Enkele kenmerken
- Het hellend dak is eind 2017 geheel gerenoveerd conform huidige nieuwbouweisen en is gedekt met keramische pannen met verglaasd oppervlak, waardoor hechting van algen en mossen niet mogelijk is. De dakranden en boeiboorden zijn van onderhoudsvrij plaatmateriaal.
- De gevels zijn uitgevoerd in baksteen met Keimverf. Een zeer milieu- en onderhoudsvriendelijke minerale verf met lange levensduur.
- Kozijnen, ramen en deuren zijn uitgevoerd in hardhout, duurzaamheidsklasse-1, voorzien van kunststof onderdorpels bij de nieuwe deurkozijnen, zodat houtrot hier niet mogelijk is. Het schilderwerk is in 2018 nog geheel uitgevoerd.
- De woning is goed geïsoleerd.
- Goede inbraakveiligheid door veiligheidsglas (isolatieglas met gelaagde binnenruit) en beslag op ramen en deuren met kwaliteit SKG**.

Algemeen
Bouwjaar: 1980
Geheel gemoderniseerd na 2009 (gefaseerde uitvoering)
Woonoppervlak: 200 m2
Vloeroppervlak garage: 42 m2
Vloeroppervlak zolder: 38 m2
Inhoud woning: 892 m3
Perceeloppervlak: 1004 m2


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]